Feature

Kampagneværktøj

Opret dine egne kampagnelink og få et bedre overblik over webtrafikken for specifikke kampagner i din forretning. Kampagneværktøjet benytter UTM standarden som du kender den.

Hvad er UTM-links?

UTM (Urchin Tracking Module) kampagnelinks er specielle URL’er der kan bruges til at måle effektiviteten af dine online kampagner. Disse URL’er indeholder en række parametre som kan bruges til at identificere kilden, mediet og kampagnenavnet for en specifikt klik. Denne information overføres til PrivacyStats og gør dit derved i stand til at måle succesen af dine kampagner og forstå hvordan dine brugere lander på dit website.

For at oprette et UTM kampagnelink skal du tilføje specifikke parametre til slutningen af en URL. Disse parametre er:

  • utm_source: Kilden til trafikken, så som “google” eller “newsletter”.
  • utm_medium: Mediet gennem hvilket trafikken blev genereret, så som “cpc” (cost-per-click) eller “email”.
  • utm_campaign: Navnet på kampagnen, så som “christmas_sale” eller “black_friday”.

Hvis du eksempelvis vil måle ydelsen på en Facebookannonce, der omhandler en særlig kampagne i din webshop, kan du lave kampagnelink der ser således ud:

https://www.example.com/sale?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=spring_sale

Når en bruger klikker på dette link, vil informationerne i UTM-parameterne blive overført til PrivacyStats, så du kan se hvor mange brugere der har besøgt din webside via din Facebookannonce og hvordan de har benyttet dit website.

UTM kampagnelinks er et simpelt med brugbart værktøj til at måle effektiviteten af dine markedsføringstiltag og til at forstå hvordan dine brugere benytter dit website. Ved at bruge kampagnelinks kan du få et mere detaljeret billede af dine indsatser i markedsføring og tilpasse dine strategier med afsæt i et datagrundlag.